It's not just a carpet ... it's a Van Besouw

 

Eigenzinnige Van Besouw karpetten

Unieke materialen, bijzondere structuren en toonaangevende kleuren, dat is waar Van Besouw voor staat. Bij hun karpetten staat kunstzinnig natuurlijk design voorop. Een Van Besouw tapijt is een bijzonder tapijt. De collectie van Van Besouw wisselt regelmatig en bestaat uit uiteenlopende ontwerpen, variërend van klassiek tot avant-gardistisch. Er zijn katoenen, wollen en synthetische tapijten en gemengde samenstellingen. Bovendien kunt u de kleden zelf samenstellen door bijvoorbeeld de keuze van de rand. Maar wat alle karpetten van Van Besouw kenmerkt is het verrassende aspect. Deze verrassing kan zitten in materiaalkeuze, structuur of het kleurengamma. Elk Van Besouw tapijt is eigenzinnig. 

Tapijt dat ergens anders niet bestaat

Van Besouw dateert uit 1839 en is uitgegroeid van wever van jute zakken naar een toonaangevende leverancier voor eigentijds tapijt. De grootste vernieuwing ontstond in 1967, toen er onder leiding van industrieel vormgever Benno Premsela een revolutionaire collectie kwam. Het devies was en is: tapijt maken dat ergens anders niet bestaat. Nog iets eigenzinnigs: Van Besouw geeft een tapijt nooit een naam. Waarom niet? Namen zijn associatief en Van Besouw wil dat iedereen een eigen associatie bij de karpetten kan vormen. Een Van Besouw karpet heeft daarom een nummer. 

Wilt u een idee krijgen van de toonaangevende karpetten van Van Besouw? Hieronder vindt u een overzicht. Natuurlijk bent u ook van harte welkom om de tapijten te komen bekijken in onze showroom!

Copyright Gilsing Wonen 2018