Pastoe kasten: design van verrassende eenvoud

 

Eenvoud en pure vormgeving

Aandacht voor ambachtelijke kwaliteit is karakteristiek voor het Utrechtse Pastoe. De kracht van de eigentijdse Pastoe kasten zit ‘m in hun eenvoud en pure vormgeving. Daarnaast staat het merk voor vernieuwing in vormgeving en technische innovatie.

Een Pastoe kast voor uiteenlopende woonsituaties

In 1948 werd Cees Braakman bedrijfsleider en ontwerper bij Pastoe. Het accent kwam sindsdien steeds meer te liggen op opbergmeubelen, met name flexibele kastsystemen die de consument zelf kan samenstellen. Dit is tot op de dag van vandaag typerend voor het merk. In dezelfde tijd werd de keuze gemaakt voor de voor Pastoe kenmerkende eigentijdse, sobere vormgeving. De collectie moest geschikt zijn voor uiteenlopende woonsituaties, ‘passe partout’ dus. Dit principe is verwerkt in de merknaam.

Pastoe Vision, Pastoe Amsterdammer en meer

De collectie van Pastoe kasten bestaat uit allerlei soorten en maten kasten. Daarnaast produceert Pastoe dressoirs, tv meubelen en stoelen. Bekende ontwerpen zijn de succesvolle kast Pastoe Amsterdammer en kastenprogramma Pastoe Vision. Pastoe meubelen worden ontworpen door bekende ontwerpers, waaronder Karel Boonzaaijer en Vincent van Duysen.
 
Bekijk de collectie Pastoe design meubelen hieronder of kom langs in de Gilsing Wonen showroom!

Copyright Gilsing Wonen 2018