Montis: eigentijdse design meubelen

 

Montis in het kort: modern design en hoog zitcomfort

Montis meubelen hebben een geheel eigentijds design. Uitgesproken kleurstellingen in diverse bijzondere leer-, hout- en stofkwaliteiten zijn kenmerkend voor de collectie Montis banken, fauteuils, stoelen en tafels. Het bedrijf onderscheidt zich vanaf de oprichting door een eigen filosofie: modern design met superieur zitcomfort. Dit vindt u dan ook terug in alle Montis banken. Een eigenzinnige vormgeving en een menselijk en sympathiek karakter vindt u eigenlijk altijd terug in de Montis meubelen. Daarnaast staan ook eerlijkheid, toewijding en oog voor detail hoog in het vaandel.

Bekijk onze collectie Montis meubelen hieronder of breng een bezoekje aan de Gilsing Wonen showroom! Wij vertellen u graag meer over onze Montis banken, stoelen, fauteuils en tafels. 

Meer over Montis

Montis geschiedenis

Montis werd in 1974 opgericht en is vanaf 1975 gevestigd in Dongen, een locatie die destijds bewust is gekozen. Leren bekleding werd een specialiteit en alle belangrijke leerlooierijen en leervakkennis waren in dit gebied gevestigd. Aan het eind van de jaren 70 ontwikkelde zich een succesvolle export, met name naar Duitsland, en later naar de rest van Europa. In de loop van de jaren 80 werd gestaag wereldwijd een vast dealernetwerk opgebouwd, zonder importeurs en dus met direct contact tussen Montis en de afnemers. Montis heeft sinds tien jaar in North Carolina een eigen verkoopvestiging en distributiecentrum van waaruit de distributie en verkoop voor Noord-, Midden- en Zuid-Amerika wordt verzorgd. Als ‘kosmopoliet’ blijft Montis ernaar streven om als betrouwbare en toegewijde partner verder te bouwen aan een hechte samenwerking met haar internationale partners. 

Kenmerkend voor Montis: de karakteristieke ‘jas’

De Montis fauteuils Charly en Chaplin zijn voorbeelden van de, voor Montis karakteristieke, productiemethode waarbij de romp van een stoel of een bank een ‘jas aankrijgt’. Een techniek die oorspronkelijk tegen de gevestigde ideeën inging, maar die Montis onderscheidde van andere merken. En Montis geloofde en gelooft nog steeds sterk in eigen ideeën en technieken. De ‘jas’ stoffeermethode wordt nog steeds toegepast op veel van de Montis meubelen en zijn kenmerkend voor de Montis fauteuils. 

Montis ontwerpers

De naam Van den Berg is onlosmakelijk verbonden met het merk Montis: het bedrijf is opgericht door de gebroeders Van den Berg. Na het vertrek van Gerard van den Berg in 1990 werd Gijs Papavoine hoofdontwerper naast eigenaar Paul van den Berg. Zijn vernieuwende vormgeving heeft grote invloed gehad op de exclusieve plaats die Montis inneemt op de markt en op de vormgeving in het algemeen. Vanaf de jaren 90 zijn er ook diverse externe ontwerpers gekomen die uiteenlopende producten voor Montis hebben ontworpen vanuit dezelfde basisfilosofie. Hieronder zijn onder andere Bertjan Pot, Karel Boonzaaijer en Dick Spierenburg.

Bekende Montis banken en modellen: Montis Axel, Montis Charly en Montis Chaplin

In de loop der jaren heeft de Montis banken collectie diverse klassiekers opgeleverd. Zo is er de beroemde Montis bank Axel, in 2005 ontworpen door Gijs Papavoine. Een stijlvolle en comfortabele Montis bank met een keur aan mogelijkheden en van de beste materialen. Verder zijn er natuurlijk Montis fauteuil Charly en eetkamerstoel Chaplin, ontworpen door Gerard van den Berg. Een andere bekende Montis meubel is de Montis fauteuil Marvin. Daarnaast is ook de Montis fauteuil Windy zeer herkenbaar.

Montis modellen en materialen: hoge kwaliteit en grote vormvrijheid

In 1996 werd met een eigen vormschuimafdeling het productieproces verder geprofessionaliseerd. Deze methode maakt het mogelijk elegante vormen en dunne structuren te maken zonder dat de delen geplakt moeten worden. Montis kon nu zelf rompen maken met de nieuwste methodes en precisie en deze vormschuimen in hoogwaardig polyurethaanschuim. Met als resultaat de hoogst mogelijke kwaliteit en een veel grotere vormvrijheid. In 2003 heeft Montis een computergestuurde snijmachine voor leer in stof in gebruik genomen, die nog sneller en nauwkeuriger kan werken. 

Copyright Gilsing Wonen 2018