Linteloo: design meubelen met de feel-good factor

 

Linteloo in het kort: de feel-good factor 

De feel-good factor is de essentie van Linteloo meubelen. Linteloo creëert een thuis, een plaats waar je helemaal jezelf kunt zijn. Het merk staat voor het goede leven. Linteloo meubelen passen in bijna ieder interieur. De uitgebreide collectie bestaat uit banken, fauteuils, eettafels, stoelen, salontafels, bijzettafels en accessoires. Deze pagina geeft u een indruk van de Linteloo meubelen in de collectie van Gilsing Wonen. Natuurlijk bent u ook van harte welkom om deze te komen bekijken in onze showroom!

Meer over Linteloo

Linteloo geschiedenis

Het Nederlandse Linteloo is in 1993 opgericht door Jan te Lintelo, wiens liefde voor meubelen niet uit de lucht kwam vallen. Zijn ouders begonnen Te Lintelo Wonen dat uiteindelijk een van de meest succesvolle winkels in de regio werd. Voordat Jan te Lintelo zijn eigen bedrijf begon, werkte hij bij Pastoe en Gelderland. Vandaag de dag is Linteloo een succesvol meubelmerk met showrooms in Zeist, Keulen en Milaan en 250 dealers wereldwijd.

Kenmerken voor Linteloo: royale meubelen

Ondanks de Nederlandse roots doet Linteloo niet aan Hollandse zuinigheid. Kenmerkend voor het merk is de royale maatvoering. Ook is Linteloo net wat uitbundiger in  stoffen, kussens en materiaal. Linteloo staat voor kleur, warmte, geborgenheid, vrolijkheid, leven. Geheel in lijn met de eigenschappen van de oprichter, een echte levensgenieter.

Linteloo ontwerpers

Linteloo werkt al jaren samen met dezelfde ontwerpers. Het design team bestaat uit topontwerpers als Roderick Vos, Jan des Bouvrie en Niels Bendtsen. Zij creëren meubelen die zowel emotioneel als kwalitatief tijdloos zijn. 

Bekende Linteloo meubelen: Easy Living, Aulia en Log

Linteloo werd echt een succes na de introductie van de bank Linteloo Easy living. Het was in 1995 de grootste zitbank die in Nederland te koop was. Vele succesvolle modellen volgden, waaronder de bijzondere salontafels Linteloo Aulia en Log, de heerlijk comfortabele Linteloo bank Hamptons of de verrassende stoel Tulipani. 

Linteloo modellen en materialen: comfort en kwaliteit

Meubelen van Linteloo hebben een strak en tijdloos ontwerp. Deze strakke lijnen gaan samen met maximaal comfort. Het is eigentijds design waarmee ook lekker te leven valt. Linteloo meubelen worden veelal uitgevoerd in natuurtinten. Verder doet het merk geen concessies aan kwaliteit: alleen het beste schuim en de beste bekledingmaterialen worden gebruikt. 

Copyright Gilsing Wonen 2018