Leolux: Ruim 80 jaar aan kwaliteit en comfort

 

Leolux in het kort: design op maat

Leolux is sinds 1934 actief als meubelfabrikant en al tijden marktleider in Nederland. Inmiddels uitgegroeid tot internationale speler kenmerkt Leolux zich door een eigen handschrift. Leolux vertaald vorm, materialen, kwaliteit en comfort naar heerlijke zitmeubelen. Naast zitmeubelen ontwerpt Leolux ook eetkamertafels, eetkamerstoelen en salontafels.  Alle Leolux meubelen worden op bestelling gemaakt, zodat ieder design meubel precies bij u past. Vrijwel elk denkbare variant is mogelijk. In totaal zijn er meer dan een miljard opties in modellen, comfortopties, bekledingen en kleuren.

Gilsing Wonen heeft een uitgebreide collectie Leolux meubelen. Bekijk deze collectie hieronder of kom langs in onze showroom!

Meer over Leolux

Leolux geschiedenis

In 1934 wordt de Zuid-Nederlandse Clubmeubel-fabriek opgericht. Met slechts enkele medewerkers maakt dit bedrijfje ambachtelijke meubelen. De eerste jaren worden met vallen en opstaan doorstaan. In de tweede helft van de jaren 50 worden de klassieke paden verlaten. Risico nemen is een uitgangspunt en er wordt een moderne collectie ontworpen. En de naam Leolux ontstaat. In 1964 wordt de eerste showroom geopend. De collectie Leolux meubelen wordt steeds uitdagender. Aan het eind van de jaren 60 komt de beloning: Leolux wordt een begrip en een serieuze speler in de moderne meubelmarkt. Recessies worden doorstaan en aan het begin van de jaren 80 wordt het roer overgenomen door Jeroen Sanders en Johan van Beek. Leolux breidt uit en opent vestigingen in België en Duitsland. Internationale export krijgt vorm en spraakmakende producten van een brede groep internationale ontwerpers verrijken de Leolux meubelen collectie. In de nieuwe eeuw krijgt de economie het lang zwaar te verduren en moet Leolux alle zeilen bijzetten. Het bedrijf kiest niet voor de veilige weg, maar zet (opnieuw) in op creativiteit om het tij te keren. Een volledig nieuw concept wordt doorgevoerd. In 2012 wordt de leiding van het bedrijf overgenomen door Sebastiaan Sanders en Patrick Schreudering. En zo staat Leolux voor 80 jaar visionair vakmanschap.

Kenmerkend voor Leolux: vakmanschap en duurzaamheid

Leolux is een Nederlands familiebedrijf dat ambacht en high-tech perfect weet te combineren en innovatief blijft op het gebied van product- en procesontwikkeling. Echt vakwerk en hoogwaardig comfort, dat is waar het merk voor staat. Maar Leolux meubelen staan ook voor duurzaamheid: een duurzame productiewijze en duurzame relaties met winkeliers en consumenten, medewerkers en omwonenden. Kenmerkend voor familiebedrijven, die continuïteit verkiezen boven snel gewin. Leolux kiest dus voor lange-termijnwaarden en produceert daarom tijdloze producten met een lange levensverwachting.

Leolux ontwerpers

Leolux heeft in de loop der jaren vele bekende ontwerpers aan zich weten te binden die de iconische Leolux meubelen hebben vormgegeven. Gerard Vollenbrock bijvoorbeeld ontwierp de bekende fauteuil Scylla. De Leolux bank Tango is van de hand van Jan Armgardt, evenals de Leolux fauteuil Volare. De Leolux banken Catalpa en Antonia Royale werden ontworpen door Hugo de Ruiter. En het bijzondere ontwerp van fauteuil Parabolica is van Stefan Heiliger. In de loop der jaren zijn er zo vele modellen ontstaan die inmiddels tot de design klassiekers kunnen worden gerekend. Denk hierbij aan fauteuil Pallone en bank Adartne. Maar ook de nieuwe modellen, waaronder Leolux bank Oscar, hebben het in zich in de toekomst design klassieker te worden genoemd. Veel Leolux fauteuils en modellen zijn bekroond, onder meer met de prestigieuze Reddot Design Award. Karakteristieke vormen en een bijzonder gevoel voor kleur zijn tot op de dag van vandaag kenmerkend voor Leolux meubelen.

Bekende Leolux meubelen: Leolux Pallone, Leolux Scylla en Leolux Tango

Echte klassiekers in de Leolux meubelen collectie zijn Leolux fauteuils Pallone en Scylla en de Leolux bank Tango. De Pallone is zonder meer één van de meest kenmerkende ontwerpen van Leolux. De ballonvorm maakt het een opvallend, futuristisch zitobject. De familie Pallone bestaat verder uit de Ma’llone, de middelgrote variant, en Lill’one, een minifauteuil voor kinderen. Een andere klassieker, de Leolux fauteuil Scylla , heeft een tijdloos design. Deze design fauteuil kenmerkt zich door de strakke lijnen, de duidelijke vorm en elegante materialen. Wat bank Tango bijzonder maakt zijn de verstelbare delen die links en rechts aan de zitting en rug zijn bevestigd. Dit gerenommeerde ontwerp heeft daarmee steeds weer andere mogelijkheden. 

Leolux modellen en materialen: typerend voor een Leolux bank of fauteuil

Wat is nu kenmerkend voor Leolux banken of een Leolux fauteuil? Met de missie ‘zitten aangenaam maken’ is dat natuurlijk hoog zitcomfort. Daarnaast is de juiste bekleding belangrijk. Leolux heeft een uitgebreide collectie leerkwaliteiten. Leer is een natuurproduct dat natuurlijk en zacht aanvoelt en dat op de meest verantwoorde wijze ontwikkeld wordt. De manier waarop u leeft, bepaalt welk leertype voor u het meest geschikt is. Ook zijn de Leolux zitmeubelen verkrijgbaar in een groot aantal stoffen. Wij adviseren u graag over de meest geschikte bekleding.

Copyright Gilsing Wonen 2018