Bij Harvink zit u altijd goed

 

Harvink in het kort: Nederlandse topkwaliteit

Harvink staat voor kwaliteitsproducten van Hollands fabricaat. Harvink werkt voornamelijk samen met Nederlandse ontwerpers en gebruikt veelal Nederlandse materialen en toeleveranciers. Dat is niet zomaar: het stelt Harvink in staat het productieproces van begin tot eind goed te controleren. Alles is handwerk en de meubelen worden met veel aandacht en toewijding door Harvink gemaakt. Elk meubel wordt voor de individuele klant gemaakt door ervaren en gepassioneerde vakmensen.

Onze collectie Harvink banken, fauteuils, stoelen, eetkamertafels en salontafels kunt u hieronder bekijken. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in de Gilsing Wonen showroom!

Meer over Harvink

Harvink geschiedenis

De historie van Harvink is gaat terug tot 1947. In dat jaar startte Hermanus Vink zijn Meubelfabriek M. Vink & Zn in IJsselstein. Toen zijn zoons Harry en Harm de fabriek in 1985 overnamen, introduceerden zij de naam Harvink. Met de collectie kozen de broers voor een unieke en herkenbare signatuur: perfect zitcomfort met een zichtbare metalen frameconstructie. De huidige eigenaren Sander Prinsen en Alette Trompetter behielden na hun overname in 2006 de goede naam van het bedrijf en zetten de onderscheidende koers voort. 

Kenmerkend voor Harvink: herkenbare constructie

Kenmerkend voor Harvink is de (metalen) frameconstructie die bij alle meubelen duidelijk zichtbaar is. Het zorgt voor een tijdloze en toch moderne uitstraling, vaak met een knipoog naar de retro meubelen uit de jaren 60. Daarnaast zijn de fauteuils en banken van Harvink echte leefmeubelen. Alle bekleding is slijtvast en afritsbaar. Laat deze dus gerust reinigen of kies zelfs een keer voor een compleet nieuwe hoes. Dit past ook in het duurzaamheidsbeleid van Harvink: meubelen kunnen zo een tweede leven krijgen. En als een meubel toch ‘op zijn einde’ is, dan kunnen de onderdelen worden gerecycled. Verder koopt Harvink materialen in bij Nederlandse leveranciers, dat scheelt milieubelasting door transport. 

Harvink ontwerpers

Harvink werkt nauw samen met een selecte groep topontwerpers, waaronder Martin Haksteen. Samen staan zij aan de basis van de meubelen waarvan heldere vormen en eerlijk materiaalgebruik de uitgangspunten zijn.  

Bekende Harvink meubelen: Harvink Splinter, Armslag en Kadanz

Bekende banken van Harvink zijn de Splinter, Kadanz en Armslag. Ook de fauteuils De Kaap en Hebbes en de Harvink stoelen Point en Dash zijn populair. De Splinter serie bestaat uit bank, fauteuil, eetkamertafel, salontafel en eetkamerstoel, allemaal met een herkenbaar retro-uiterlijk. Bijzonder aan deze serie is het houten frame. Wat alle meubelen kenmerkt is dat ze net even anders zijn. Bij Harvink houden ze van een tikje eigenzinnig. 

Harvink modellen en materialen: een Harvink bank of fauteuil met perfecte zit

De term zitmeubel wil niet altijd zeggen dat het meubel ook echt lekker zit. Soms lijkt uiterlijk boven zitcomfort te gaan. Bij Harvink echter gaan een fraai uiterlijk en hoog comfort wél samen. Alle banken en fauteuils hebben een perfecte zit, door het slimme ontwerp, maar ook door het hoogwaardige koudschuim dat wordt gebruikt als vulling. Dit materiaal volgt de lichaamscontouren en zorgt voor de beste ondersteuning. 

Copyright Gilsing Wonen 2018