Dutch Originals: design meubelen met een rijke historie

 

Dutch Originals designklassiekers

Voor designklassiekers zit u goed bij Dutch Originals. Design meubelen ontworpen door W.H. Gispen, maar ook door zijn tijdgenoten waaronder Gebroeders de Wit. Deze ontwerpen worden door Dutch Originals op basis van de oorspronkelijke productietekeningen geproduceerd. Ze worden ook nog steeds met de hand gemaakt, maar wel met de kennis en de techniek van nu.

W.H. Gispen en Gispen Today

De oudste meubelfabriek van Nederland en voorloper van Dutch Originals, Gebroeders van der Stroom, heeft de exclusieve rechten verworven om enkele succesvolle ontwerpen van W.H. Gispen in licentie te mogen vervaardigen. Hieronder vallen onder meer de modellen Gispen 101 en 412. Kenmerkend voor deze meubelen is het evenwicht tussen vorm en functionaliteit. Het in 2012 opgerichte label Gispen Today valt ook onder Dutch Originals. Het is een collectie moderne meubelen van Nederlandse ontwerpers als Richard Hutten en Thijs Smeets. Zij geven een modern vervolg op de ontwerptraditie van W.H. Gispen. Een collectie geïnspireerd op de look en feel van de jaren dertig. Nadruk op functionaliteit, elegantie en zitcomfort zijn kenmerkend voor de ontwerpen van Gispen Today.  
 
Bekijk de collectie design stoelen, banken, kapstokken, salontafels en bijzettafels van Dutch Originals hieronder of kom langs in onze showroom!


1101 Dutch Originals

Meer informatie

Gispen 412 Dutch Originals

Meer informatie

Gispen 412S Dutch Originals

Meer informatie

Gispen 414 Dutch Originals

Meer informatie

Gispen 441 Dutch Originals

Meer informatie

Gispen 515 Dutch Originals

Meer informatie

GT 434 Dutch Originals

Meer informatie

GT 413 Dutch Originals

Meer informatie

GT 423 Dutch Originals

Meer informatie

Copyright Gilsing Wonen 2018