Bert Plantagie: Live beautiful

 

Bert Plantagie in het kort: Stijlvol Dutch design

Bert Plantagie is een stijlvol Dutch design merk. Met een collectie banken, fauteuils, stoelen en tafels, kasten en dressoirs vertaald Bert Plantagie meubeltrends op geheel eigen wijze. Bert Plantagie meubelen worden bijna altijd in eigen beheer geproduceerd en elk meubel wordt met de hand gemaakt. Zo heeft u dus gegarandeerd een authentiek Bert Plantagie meubel met een tijdloze uitstraling. 

Bekijk onze collectie Bert Plantagie meubelen hieronder of kom langs in onze showroom!

Meer over Bert Plantagie

Bert Plantagie geschiedenis

De oorsprong van Bert Plantagie gaat terug naar 1958, toen begonnen als ‘Smits Stalen Meubelen’. Van oudsher produceert Smits Meubelen producten in eigen beheer en oorspronkelijk ging de aandacht uit naar keukenartikelen en kampeer- en tuinmeubelen. In de jaren 70 werd het accent verlegd naar binnenmeubelen en werd begonnen met de productie van gestoffeerde banken. In de jaren 80 begon het bedrijf zich te specialiseren in de projectmarkt. Eind jaren 90 was het toe aan een frisse wind en in 2000 nam Bert Plantagie, een ondernemer uit de rolluiken- en zonweringsbranche, het bedrijf over. De aanpak veranderde: topontwerpers gingen producten ontwerpen, er was een constante productontwikkeling en er werd gekozen voor een intensieve relatie met de retailer. Inmiddels is het merk uitgegroeid tot een van de belangrijkste meubelmerken in Nederland. Ook is Bert Plantagie succesvol in het buitenland, waaronder Duitsland, België en Zwitserland. 

Kenmerkend voor Bert Plantagie: kleur in het interieur

Kleur is een van de speerpunten van het merk met de slogan ‘Color your living’. Met kleur in een interieur wordt een persoonlijke omgeving gedefinieerd en een unieke sfeer gecreëerd. In 2013 heeft Bert Plantagie vier moodboards geïntroduceerd waarmee een ieder zelf een evenwichtig, smaakvol en uniek interieur kan creëren. Deze kleurprofielen zijn samen met Claire Vos, kleurstyliste en textielontwerpster, samengesteld en zijn gebaseerd op de meest onderscheidende designsteden ter wereld: New York, Londen, Tokio en Kopenhagen. De profielen zijn een leidraad voor het op de juiste manier combineren van kleuren en het toepassen van de juiste hout- of laksoort bij die kleuren. 

Bert Plantagie ontwerpers

De collectie bevat modellen van verschillende topontwerpers. In 2006 ontwierp Stefan Steenkist een serie zitmeubelen, later kwamen daar nog de Duo en Tango bij. Een paar jaar later werd de naam Roderick Vos aan het lijstje ontwerpers toegevoegd. Hij heeft onder meer de banken Marquise en Monty ontworpen. Verder hebben onder andere Hans Daalder, Thijs Smeets en Edwin van Sommeren modellen voor Bert Plantagie ontworpen. 

Bekende Bert Plantagie meubelen: Vision, Seven en Monty

De uitgebreide stoelencollectie wordt gekenmerkt door aantrekkelijk design en voortreffelijk zitcomfort. Doordat elke stoel met de hand gemaakt wordt, kan een stoel worden aangepast aan uw persoonlijke wensen. Bekende modellen zijn onder meer Arc en Jeanne. De kleine, maar hoogwaardige bankencollectie heeft vele mogelijkheden. Alle Bert Plantagie banken hebben een aansprekend design en uitmuntend zitcomfort. Een goed voorbeeld hiervan is Monty. De kastencollectie bestaat uit diverse stijlvolle modellen in meerdere afmetingen en materialen. Bekende Bert Plantagie kasten zijn Vision en Face. Ook elke Bert Plantagie tafel wordt met de hand vervaardigd. Bekende modellen onder de Bert Plantagie tafels zijn Hook en Seven. Naast Naast deze bekende Bert Plantagie tafels heeft het merk ook een uitgebreid scala aan bijzettafels. 

Bert Plantagie modellen en materialen: uitgebreide keuze

Bij Bert Plantagie wordt alleen gebruik gemaakt van de beste materialen. De leercollectie bijvoorbeeld bestaat uit mooi, écht leer uit Europa. Leer geeft uw meubel een natuurlijke en authentieke uitstraling. Ook het hout dat wordt verwerkt is kwalitatief hoogwaardig en afkomstig uit Europa. De collectie bestaat onder meer uit eiken, noten en kersen. Verder kunt u iedere meubelstof op uw Bert Plantagie meubelen krijgen: wol of katoen, rustig of met prachtige dessins. Bert Plantagie heeft ook een eigen stofcollectie: een compilatie van de meest gewilde stofsoorten en tijdloze kleuren. Een deel van de Bert Plantagie tafels is ook verkrijgbaar in HPL en keramiek en enkele tafels zijn leverbaar met een glazen blad. Voor kleur in uw meubelen kunt u stoelpoten, onderstel van een tafel of ombouw van een Bert Plantagie kast laten uitvoeren in RAL kleuren. Een echte design uitstraling ontstaat door toepassing van lak. 


Amar Bert Plantagie

Meer informatie

Blend Bert Plantagie

Meer informatie

Felp Bert Plantagie

Meer informatie

Fuse Bert Plantagie

Meer informatie

Joni Bert Plantagie

Meer informatie

Kamelia Bert Plantagie

Meer informatie

Kiko Bert Plantagie

Meer informatie

Kiko Bert Plantagie

Meer informatie

Kiko Bert Plantagie

Meer informatie

Copyright Gilsing Wonen 2018