Artifort: Art & comfort 

 

Artifort in het kort: Tijdloos topdesign 

Artifort is een toonaangevend merk op het gebied van exclusieve design meubelen. Typerend voor het merk zijn de onderscheidende en spraakmakende ontwerpen. Dit heeft ertoe geleid dat verschillende musea de meubelen van Artifort hebben opgenomen in hun collecties. De collectie bestaat uit design banken en zitgroepen, design fauteuils, kasten, stoelen en tafels.

Bekijk de collectie van Artifort hieronder of kom langs in onze showroom!

Meer over Artifort

Artifort geschiedenis

De fundamenten van Artifort zijn in 1890 gelegd. Al in de jaren 20 was het een bekend meubelbedrijf, dat door de recessie gedwongen werd een onderscheidend profiel te ontwikkelen. Dit betekende een pakkende naam logo, maar natuurlijk ook karakteristieke meubelen. De nadruk kwam te liggen op functionaliteit, comfort en kwaliteit gecombineerd met smaakvol design en een innovatief gebruik van materialen. De naam Artifort werd geïntroduceerd. Een naam die is afgeleid van de Latijnse woorden ars (kunst) en fortis (krachtig), maar waar ook het woord comfort in terug is te vinden. De doorbraak van het merk kwam begin jaren 30 en Artifort werd een nog bekendere naam toen Kho Liang Ie voor het merk ging ontwerpen. Later kwam daar de bekende ontwerper Pierre Paulin bij. Zijn ontwerpen worden tot op de dag van vandaag als kenmerkend voor Artifort gezien. Concurrentie van andere fabrikanten werd gepareerd door voortdurende innovatie en dit beleid wordt nog steeds voortgezet. Zo staat Artifort al ruim een eeuw voor echt design.

Kenmerkend voor Artifort: spraakmakend design

Standaard ontwerpen, daar doet Artifort niet aan. Met een Artifort meubel heeft u niet alleen een meubel, maar ook een kunstobject in huis. Het is tijdloos, gezaghebbend design.  Iedereen die waarde hecht aan vorm en functie zal in de Artifort collectie het perfecte meubel vinden. Artifort staat voor topdesign van topontwerpers. 

Artifort ontwerpers

Artifort heeft in de loop der jaren samengewerkt met bekende ontwerpers als Pierre Paulin, Geoffrey Harcourt, René Holten en Patrick Norguet. Met name Pierre Paulin is met zijn felgekleurde en opvallende ontwerpen gezichtsbepalend geweest voor de meubelen van Artifort. Zijn werk kan bewonderd worden in musea wereldwijd. 

Bekende Artifort meubelen: Orange Slice en Tulip

De Orange Slice, de Tulip, de Mare serie, wie kent ze niet? Deze Artifort stoelen en banken zijn enkele van de vele klassiekers in de collectie. Orange Slice is een fauteuil met een speels ontwerp dat in felle kleuren extra tot zijn recht komt. Dit fraaie ontwerp zit al ruim vijftig jaar in de collectie. Ook fauteuil Tulip is een absolute blikvanger. En zo zijn er meer karakteristieke ontwerpen, zoals Le Chaten fauteuil Apollo, beide een streling voor het oog. 

Artifort modellen en materialen: opvallende kleuren

De zitmeubelen van Artifort zijn in zowel leer als stof leverbaar in een ruim aanbod aan kleuren. Veel van de bijzondere ontwerpen komen extra tot hun recht in een opvallende kleur. Artifort tafels zijn leverbaar met verschillende toplagen. Alle Artifort meubelen worden in eigen beheer geproduceerd. De modellen zijn behalve voor thuis ook zeer geschikt voor zakelijk gebruik, bijvoorbeeld voor kantoor of ontvangstruimte. 

Copyright Gilsing Wonen 2018