Arco: Duurzame design meubelen

 

Arco in het kort: Gedreven, inventief en toegewijd

Arco, het familiebedrijf uit Winterswijk. Arco doet waar het goed in is en dat is tafels maken. Vakmanschap en serieus met het werk bezig zijn, maar ook ruimte voor nuchterheid en verrassing zijn typerend voor Arco. Naast tafels bestaat de collectie uit stoelen, kasten, kleinmeubilair en woonaccessores. Duurzaamheid staat bij Arco hoog in het vaandel. Zij gebruiken lokaal hout. De natuur blijft zichtbaar in de meubelen van Arco. Dit geeft de meubelen een eigen identiteit.

Onze collectie Arco meubelen is hieronder te bekijken. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze showroom!

Meer over Arco

Arco geschiedenis

In 1904 besloot Wouter van Ast een eigen zaak te beginnen: een boeken- en platenwinkel. Na een aantal jaar werd dit een lijstenfabriek en glashandel en verhuisde het bedrijf naar een nieuwe locatie in Winterswijk, de plek waar nog steeds de Arco meubelfabriek staat. Het familiebedrijf groeide voorspoedig en werd later opgesplitst in nieuwe bedrijven, waaronder Arco Kleinmeubelfabriek. Eind jaren 60 gingen twee fabrieken weer samen, nu onder de naam Arco. Het bedrijf begon met de productie van kleinmeubelen. Willem van Ast bracht het modernisme in, en schakelde ontwerpers van buiten in die hun stempel zouden drukken op het productaanbod. Vanaf 2011 staat Arco onder leiding van Jorre van Ast, die op persoonlijke wijze invulling geeft aan de Arco stijl. Innovatie, duurzaamheid en hoge kwaliteit blijven een belangrijke leidraad. 

Kenmerkend voor Arco: Local Wood

Duurzaamheid is voor Arco al vanaf het begin een belangrijk onderdeel van de bedrijfscultuur. Hoe pakken ze dit aan? Bijvoorbeeld door producten zo plat mogelijk te verpakken en door het gebruik van FSC-gecertificeerde materialen. Bovendien staat Arco bekend om het gebruik van Local Wood. Hierbij wordt hout uit de regio rondom de fabriek van Arco lokaal bewerkt en geproduceerd. Het eerste product uitgevoerd in Local Wood is tafel Base, een van de bekendste Arco modellen.

Arco ontwerpers

Arco werkt samen met een lange lijst bekende ontwerpers. Bijvoorbeeld met Bertjan Pot, die (onder meer) tafel Slim ontworpen heeft. Arnold Merckx ontwierp tafel Balance en Burkhard Vogtherr tekende onder andere voor het ontwerp van stoel Frame. Verder hebben Karel Boonzaaijer en Dick Spierenburg modellen voor Arco ontworpen. Deze ontwerpers hebben hun voorkeur voor eenvoud, oorspronkelijkheid en kwaliteit gemeen. Ook Jonathan Prestwich heeft diverse meubelontwerpen op zijn naam staan, waaronder de Café Chair. En natuurlijk zijn er de ontwerpen van Jorre van Ast, zoals tafel Base. 

Bekende Arco modellen: Arco Slim, Base en Frame

In de loop der jaren zijn er diverse Arco klassiekers ontstaan. Tafel Balance viert bijvoorbeeld zijn 25-jarig jubileum. Ook zijn de tafels Slim en Base bekende namen in de Arco collectie. Daarnaast zijn er onder meer tafel Extenso, kuipstoel Sketch en stoelenserie Frame.

Arco modellen en materialen: kenmerkende Arco tafels

Tafels hebben volgens Arco een centrale plek in ons leven. Het is de plek waar we eten, praten, spelen en werken. Voor al deze momenten ontwerpt, ontwikkelt en produceert Arco diverse design tafels die vervolgens met de juiste lengte, breedte en hoogte naar wens kunnen worden aangepast. Ook kunt u het materiaal en de afwerking kiezen. Zo heeft u altijd een meubel dat past in uw interieur. 

Copyright Gilsing Wonen 2018