Arco logo

Arco: design meubelen met aandacht voor duurzaamheid

 

Producten om je eigen te maken

Vakmanschap en serieus met het werk bezig zijn, maar ook ruimte voor nuchterheid en verrassing zijn typerend voor Arco, een familiebedrijf uit Winterswijk. Arco, dat sinds 2012 onder leiding staat van Jorre van Ast, ontwerpt en produceert design meubelen die bedoeld zijn om gebruikt te worden, maar ook om je eigen te maken. Arco streeft naar innovatie en een onveranderd hoog kwaliteitsniveau.

Arco tafels

Tafels hebben volgens Arco een centrale plek in ons leven. Het is de plek waar we eten, praten, spelen en werken. Voor al deze momenten ontwerpt, ontwikkelt en produceert Arco diverse design tafels die vervolgens met de juiste lengte, breedte en hoogte naar wens kunnen worden aangepast. Ook kunt u het materiaal en de afwerking kiezen. Zo heeft u altijd een meubel dat past in uw interieur. Naast tafels heeft Arco stoelen, banken, kasten en bijzettafels in de collectie.

Arco Local Wood

Duurzaamheid is voor Arco al vanaf het begin een belangrijk onderdeel van de bedrijfscultuur. Hoe pakken ze dit aan? Bijvoorbeeld door producten zo plat mogelijk te verpakken en door het gebruik van FSC-gecertificeerde materialen. Bovendien staat Arco bekend om het gebruik van Local Wood. Hierbij wordt hout uit de regio rondom de fabriek van Arco lokaal bewerkt en geproduceerd. Het eerste product uitgevoerd in Local Wood is tafel Base, een van de bekendste Arco modellen. Daarnaast zijn er onder meer de tafels Slim en Extenso, kuipstoel Sketch en stoelenserie Frame. Deze en andere Arco meubelen zijn hieronder te bekijken maar natuurlijk ook in onze showroom.

Copyright Gilsing Wonen 2014