Pode: jong design voor een scherpe prijs

 

Pode in het kort: jong Dutch Design

Pode is een jong en fris merk, afkomstig uit de Leolux familie, dat zich richt op de jonge designliefhebber. De meubelen van Pode worden, net als Leolux meubelen, in Venlo ontworpen en gemaakt. Van Nederlandse bodem dus en ook met herkenbaar Dutch Design: strak en duidelijk. Verder staat Pode voor speels, eigentijds en modieuze kleuren. Pode biedt jong design voor een scherpe prijs en heeft korte levertijden. De moderne collectie bestaat uit diverse design banken, design fauteuils, aanbouwelementen, tafeltjes en kussens.

Bekijk hieronder onze collectie van Pode of kom langs in de Gilsing Wonen showroom!

Meer over Pode

Kenmerkend voor Pode: duurzame kwaliteit

Pode streeft naar duurzaamheid op elk gebied. Design banken en fauteuils bevatten het door Leolux ontworpen Q-frame, een duurzaam frame van topkwaliteit met gelijmde houtverbindingen en dragende delen van beukenhout. Dit unieke frame houdt een Pode bank perfect in vorm en kraakvrij. Hiermee zijn Pode modellen gebouwd voor een lang leven. Ook maakt Pode gebruik van duurzaam geproduceerd hout en wordt in de productie restwarmte ingezet.

Pode ontwerpers

Het ontwerpersteam van Pode bestaat uit enkele bekende namen. Jet Dircks bijvoorbeeld tekende voor het ontwerp van bank Edit. Zij heeft een nuchtere blik op het ontwerpersvlak:  ‘De vorm is belangrijk, maar essentieel bij een bank is dat ‘ie lekker zit.' Ook in de onwerpen van Natalie Buijs staat comfort altijd bovenaan. Verder bevat de collectie modellen van onder meer Norbert Beck, Cuno Frommherz en Tineke Beunders en Nathan Wierink. En de nieuwe fauteuil Sparkle is ontworpen door Thijs Smeets. 

Bekende Pode modellen: Pode Dr’op en Edit

Net als Leolux kent ook Pode inmiddels bekende modellen. Zo is er bank Edit, een strak, stoer en modern ontwerp. Ook Pode Dr’op is een bekende naam. Deze bank is perfect voor iedereen die weleens wat anders wil. Ook is er de charmante Pode Chat en zijn de Plot en Sync ondertussen ook vertrouwde namen. Verschillend in uiterlijk, maar allemaal eigenzinnige zitmeubelen met een aangenaam zitcomfort. 

Pode modellen en materialen: een Pode bank past overal

Of het nou een startersflat is of een villa, een Pode bank past overal. Pode banken zijn er in allerlei maten, opstellingen en stijlen. Voor iedere designsmaak een bank. Ook wat betreft materialen is er bij Pode van alles mogelijk. Er is keuze uit kwaliteitsstof van onder andere De Ploeg en Kvadrat in allerlei kleuren, reliëfs en weefsels. Daarnaast zijn Pode meubelen ook in hoogwaardig leer leverbaar. Pode stoffeert alle onderdelen van het meubel apart, wat ervoor zorgt dat de spanning gelijkmatig wordt verdeeld en de stof niet opkruipt of trekt.

Copyright Gilsing Wonen 2014