Montis logo

Montis: eigentijdse design meubelen

 

Montis: modern design en hoog zitcomfort

Montis is fabrikant van eigentijdse design meubelen. Uitgesproken kleurstellingen in diverse bijzondere leer-, hout- en stofkwaliteiten zijn kenmerkend voor de collectie banken, fauteuils, stoelen en tafels van Montis. Het bedrijf onderscheidt zich vanaf de oprichting door een eigen filosofie: modern design met superieur zitcomfort. Een eigenzinnige vormgeving en een menselijk en sympathiek karakter, dat is Montis. Daarnaast staan ook eerlijkheid, toewijding en oog voor detail hoog in het vaandel.

Montis topontwerpers

De naam Van den Berg is onlosmakelijk verbonden met het merk Montis. Het bedrijf is in 1974 opgericht door de gebroeders Van den Berg. Na het vertrek van Gerard van den Berg in 1990 werd Gijs Papavoine hoofdontwerper naast Montis Marvineigenaar Paul van den Berg. Zijn vernieuwende vormgeving heeft grote invloed gehad op de exclusieve plaats die Montis inneemt op de markt en op de vormgeving in het algemeen. Vanaf de jaren 90 zijn er ook diverse externe ontwerpers gekomen die uiteenlopende producten voor Montis hebben ontworpen vanuit dezelfde basisfilosofie. Hieronder zijn onder andere Bertjan Pot, Karel Boonzaaijer en Dick Spierenburg.

De klassiekers: Montis Axel, Montis Charly en Montis Chaplin

In de loop der jaren heeft de Montis collectie diverse klassiekers opgeleverd. Zo is er de beroemde bank Axel, in 2005 ontworpen door Gijs Papavoine. Een stijlvolle en comfortabele bank met een keur aan mogelijkheden en van de beste materialen. Verder zijn er fauteuil Charly en eetkamerstoel Chaplin, ontworpen door Gerard van den Berg. Deze Montis meubelen zijn meteen voorbeelden van de voor Montis karakteristieke productiemethode waarbij de romp van een stoel of een bank een ‘jas aankrijgt’. Andere bekende meubelen van Montis zijn de fauteuils Marvin en Windy.

Bekijk deze modellen en andere Montis design meubelen hieronder of breng een bezoekje aan de Gilsing Wonen showroom!

Montis Axel

Copyright Gilsing Wonen 2014