Gelderland logo

Gelderland: duurzaamheid en zitcomfort

 

Gelderland: echt vakwerk

Kenmerkend voor de design meubelen van Gelderland is de moderne, strakke en eenvoudige vormgeving. De collectie bestaat uit design banken, fauteuils, stoelen, tafels en accessoires. Gelderland staat voor duurzaamheid, innovatief ontwerp, hoogwaardige kwaliteit en een sterk accent op zitcomfort. Voor Gelderland geen massaproductie: alle meubelen worden ambachtelijk in Nederland vervaardigd door ervaren vakmensen met liefde voor het vak. Ook wordt alleen gebruik gemaakt van kwaliteitsmaterialen.

Gelderland hoezensysteem

Alle Gelderland zitmeubelen zijn uitgevoerd met het voor het bedrijf specifieke hoezensysteem. Hierdoor heeft u de mogelijkheid de hoes van uw meubel te laten reinigen, te verwisselen of te vernieuwen. Het uiterlijk van uw Gelderland bank of fauteuil kan dus steeds weer aangepast worden aan uw smaak. Voor de bekleding van uw meubel heeft Gelderland een eigen selectie van mooie stoffen en leersoorten. Ook heeft u keuze uit de stofcollecties van onder andere Kvadrat en De Ploeg.

Bekende namen

De basis voor het succes van Gelderland is in de tweede helft van de vorige eeuw gelegd door ontwerpers Rob Parry, Jan des Bouvrie en Henk Vos. De hechte samenwerking tussen Gelderland en Jan des Bouvrie bestaat vanaf 1969 en heeft veel succesvolle modellen opgeleverd. Voorbeelden hiervan zijn bank 6511 en fauteuil 5770. Een andere klassieker in de collectie is de Gelderland 4800, ontworpen door Henk Vos. De laatste jaren zijn ook veel nieuwe jonge ontwerpers actief voor Gelderland, waaronder Stefan Steenkist, Roderick Vos, Bertjan Pot en Scholten&Baijings. Zij zorgen voor verschillende benaderingen van de kenmerkende sobere en strakke vormgeving.
 
Bekijk de collectie Gelderland design meubelen hieronder of kom naar de sfeervolle, ruime showroom van Gilsing Wonen in Zevenaar!

 

Copyright Gilsing Wonen 2014